#Sparpodden tracks on Soundclound

#sparpodden

Sparpodden 223 - Årets Händelse
#Sparpodden

#Sparpodden 223! Denna vecka andas Nordnet Live för vår del, vi visar hur du kan få ut maximalt med sparglädje under torsdagens event. Du har dessutom möjligheten att vinna 2 flygbiljetter till New York. Vi pratar revansch för banksektorn, budrykten på Ericsson och HM håller kapitalmarknadsdag under veckan. Glöm nu inte att kolla in Nordnet Live på torsdag. Du hittar allt på: nordnet.se/nordnetlive

Business
13,019
Sparpodden 222 - Nu Lyfter Börsen
#Sparpodden

#Sparpodden 222! Vilken vecka! Vi pratar börsens händelser under de senaste dagarna, sensationsrubriker, och vad man ska tro framåt. Sen pratar vi volatilitet, Ratos vinstvarning och givetvis avslutar med lyssnarfrågor om belåning på långsiktigt sparande. Vi undrar också vad du som lyssnare vill höra i Sparpodden under 2018?! Har du någon spännande gäst, ett intressant ämne eller bara något annat trevligt som du vill få in i podden. Dela gärna dina tankar i kommentarsfältet nedan, eller under #Sparpodden på Twitter och Shareville.

Business
17,378
Sparpodden 221 - Till Dig Ingvar
#Sparpodden
Business
20,008
Sparpodden 220 - Dags För Utdelningssäsong
#Sparpodden

#Sparpodden 220! Vi kollar på årets kommande aktieutdelning, varför fler bolag börja dela ut halvårsvis och problem med det. Sen pratar vi rapporter, Nordnet Live, World Economic Forum i Davos. Vi avslutar med lyssnarfråga om valutarisk i ditt månadssparande och lösningen för detta. Vi undrar också vad du som lyssnare vill höra i Sparpodden under 2018?! Har du någon spännande gäst, ett intressant ämne eller bara något annat trevligt som du vill få in i podden. Dela gärna dina tankar i kommentarsfältet nedan, eller under #Sparpodden på Twitter och Shareville.

Business
22,720
Sparpodden 219 - Cannabis På Börsen
#Sparpodden

#Sparpodden 219! Cannabis-aktier är ett trendande fenomen, vi kollar lite närmare på varför. H&M's kampanj är en totalflopp och Hexagon's VD blir frikänd. Vi pratar även om skin-in-the-game med VD som äger aktier i sitt egna bolag. Vi undrar också vad du som lyssnare vill höra i Sparpodden under 2018?! Har du någon spännande gäst, ett intressant ämne eller bara något annat trevligt som du vill få in i podden. Dela gärna dina tankar i kommentarsfältet nedan, eller under #Sparpodden på Twitter och Shareville.

Business
22,407
Sparpodden 218 - Hedgefondförvaltare, Lehman Brothers & Subprimelån
#Sparpodden

I veckans Sparpodden blir det den sista  och bästa intervjun från mitt New York besök. Jag fick möjligheten att träffa Srinivas Dhulipala CIO and Managing Partner KILDONAN CASTLE. Srini driver i dag sin egen hedgefond men har tidigare bland annat jobbat som head of trading (prop) på Merrill Lynch. Det blev ett superintressant samtal om finanskrisen och riksbankerna och vart ekonomin ska ta vägen nu! Jag har träffat många intressanta människor i den här branschen men bara ett geni, Srinivas Dhulipala. - Joakim Bornold

Business
23,005
Sparpodden Ep.217 - Vinnaraktier 2018
#Sparpodden

#Sparpodden 217! Nytt år och nya möjligheter till bra aktieaffärer. Vi plockar in Peter Benson från SvD Börsplus för att diskutera vinnare och förlorare för 2018. Vi kollar varför bitcoin är en miljöfara, tecken på högkonjunktur, retaildöden och vilka faror som lurar under 2018.

Business
22,662
Sparpodden Ep. 216 - Att Göra En Günther
#Sparpodden

#Sparpodden 216! Vi har med oss Günther Mårder som gäst, en välbekant röst för lyssnarna. Vi hinner avhandla allt ifrån Günthers senaste #sparadkrona till aktieportföljen och även lite lärdomar som han plockat upp efter tiden på Nordnet och Aktiespararna. Det är helt enkelt en riktigt härlig julspecial med vår gode vän Güther!

Business
22,695
Sparpodden Ep. 215 - Maxa Din Sparkvot 2018
#Sparpodden

#Sparpodden 215! Vi går igenom HM som kom med en kalldusch. Sen pratar vi pensionssystem och förändringar - hur du ska göra för att maxa din pension! Avslutar med lite tankar kring sparmål och sparkvot för 2018!

Business
19,867
Sparpodden ep. 214 - En Göteborgare Om...
#Sparpodden

#Sparpodden 214! Veckans avsnitt spelas in från Göteborg, allt för att ta sparpodden närmare er lyssnare. Vi diskuterar Ratos, Vad du ska tänka på vid börsintroduktioner, Splittar och företagshändelser. Fortsätt skicka in era frågor under #Sparpodden på twitter och shareville.

Business
18,107
Sparpodden ep. 213 - Sista dansen 2018
#Sparpodden

#Sparpodden 213! Vi är just nu ute i landet på lite börs-aw denna vecka och träffar sparare. Vi plockar in Gottodix i podden för att förklara lite mer varför han tror det är sista dansen på börsen under 2018. Vi pratar även om lite bolag så som Atlas Copco, Nordea och Clas Ohlson bland annat. Läs hela blogginlägget här: https://blogg.nordnet.se/sparpodden-213-sista-dansen-2018/

Business
19,413
Sparpodden ep. 212 - Skatteplanera inför årsskiftet
#Sparpodden

Vi går igenom nya skatteregler på ISK och kollar på varför man bör skatteplanera sina räntefonder på ett lagligt och moraliskt korrekt sätt. Vi diskuterar även volatiliteten på börsen, Ericsson, bud på Fingerprint och varför svenskar inte amorterar sina lån längre. Sen avslutar vi med hur du kan se alla innehav i en fond investerar i.

Business
19,843
Sparpodden ep. 211 - Leif Pagrotsky
#Sparpodden

När Eva och jag var i New York så träffade vi Sveriges generalkonsul Leif Pagrotsky och då passade vi förstås på att spela in en pod. Leif har genom sin roll på konsulatet en bra inblick i amerikansk politik och näringsliv men han har ju även en lång karriär inom svensk politik bland annat som handels och näringsminister. Det blev ett intressant samtal om bland annat amerikanskt näringsliv, sågning av PPM systemet samt politiskt mod.

Business
18,194
Sparpodden ep. 210 - Hur går portföljen egentligen?
#Sparpodden

Vi pratar om hur det nya kravet för bolånetagare påverkas och en uppdatering om hur bostadsmarknaden mår. Sen går vi igenom hur Saudiarabien får oljan att stiga. Som avslutning ställs vi mot väggen och kollar hur våra portföljer går, egentligen?! Detta vill du inte missa, lyssna in avsnittet och dela gärna!

Business
21,052
Sparpodden ep. 209 - Börsnoteringar i USA
#Sparpodden

Sparpodden är i New York och besöker Nasdaqs Senior Vice President, Bob McCooey. Hur ser IPO-marknaden ut i USA och hur kan den jämföras med den svenska? Detta och mycket mer i veckans avsnitt.

Business
17,864
Sparpodden ep. 208 - Friktionerna på börsen
#Sparpodden

Idag har vi med oss Albert Haeggstrom som är förvaltningsansvarig på Ålandsbanken och en aktienörd uti fingerspetsarna. Vi diskuterar det stora maktspel som pågår mellan centralbankerna. Varför Albert är negativt inställd mot börsen men också plockar vi upp sektorerna och bolagen som är intressanta just nu!

Business
21,328
Sparpodden ep. 207 - Veckans spaning
#Sparpodden

Vi bjuder till med lite spaningar som vi snappat upp senaste veckan. Vilken effekt vi får av Internet of Things (IoT). Amazon kommer till Sverige. Volvo kan följa sina grävmaskiner hela vägen från produktion till slutkundens användning. Vi kommenterar bostadsmarkanden, Q3-rapporter och svarar på era lyssnarfrågor!

Business
21,506
Sparpodden ep. 206 - Ett brott är ett brott
#Sparpodden

Vi kommenterar Finansinspektionens sanktion mot privatperson, läget inför kvartalsrapporterna och hur man ska tänka kring räntefonder just nu. Vi plockar också upp lyssnarfrågor om CSN-lånet och handelsstopp på olika aktier - helt enkelt ett toppen avsnitt!

Business
20,315
Sparpodden ep. 205 - Norge-special
#Sparpodden

Vi har med oss Tom Hauglund, sparekonom på Nordnet Norge. Vi gräver oss ner i den norska börsen, hur ser marknaden ut och skillnader mot svenska börsen? Fokus lägger vi givetvis på vilka aktier som är intressanta och varför laxbranschen står för stora utmaningar. Det blir en stor Norge-special i veckans avsnitt av #sparpodden.

Business
20,622
Sparpodden ep. 204 - Varför Buffett är överskattad
#Sparpodden

Vi lyfter era lyssnarfrågor kring Preferensaktier, åsikter om politik och pressmeddelanden från mindre bolag på olämpliga tider. Vi pratar dessutom Ericssons patent och Jocke går ut hårt och kallar Warren Buffett för överskattad. Alex är tillbaka efter en tid i skogen och det blir helt enkelt ett toppenavsnitt!

Business
22,209
loading...